Megközelítés

LHTL VFR / FREQ – 127.560MHz

LHTL DESIGNATIONS

A repülőtérre érkező és a repülőtérről induló légijárművek közlekedési szabályai:

!!!FIGYELEM !!!

32/14 es pályák esetén pályatengelyben Ráckevei (Soroksári) – Duna-t ("kisduna") 1500 feet alatt keresztezni TILOS! (Üdülőövezet)

Érkező légijárművek:
A repülőtérre érkező légijárműveknek a forgalmi körre kell besorolni a forgalmi körökre történő besorolás szabályai szerint.

32-es pálya esetén a SOROK, PAKON felől közelítő légijárművek csatlakozhatnak a 32-es végső egyenesére úgy, hogy Szigetszentmiklós és Szigethalom települések felett a lehető legkisebb hajtómű-teljesítménnyel és min. 1200 feet magasságon hajtsák végre a végső egyenesre történő fordulót.

14-es pálya esetén a PUSTA, Budaörs, SOROK, felől közelítő légijárművek csatlakozhatnak a 14-es 4.fordulójára min. 1100 feet-en.

Induló légijárművek: ( FLIGHTPLAN leadása kívánatos)
32- es pálya esetén az első fordulóból lehet kisorolni, ha az útvonal iránya SOROK ( kb. 700) és 2300 között van. Figyelem LH-R6!! A forduló min. magassága 1100 feet.

A második fordulóból kell kisorolnia a 2300 és 1400 közé tartozó útvonalirányokra induló légijárműveknek. Figyelem LH-R6!! A forgalmi kör minimális elhagyási magassága 1500 feet.

A harmadik vagy negyedik fordulóból történő kisorolás esetén a kör elhagyását 1700 feet-en kell végrehajtani.

14-es pálya esetén egyenesből el lehet hagyni a forgalmi kört SOROK kirepülési szektorban úgy, hogy a forduló megkezdése előtt el kell érni az 1400 feet-es magasságot.

Más kirepülési útvonal esetén a forgalmi körről - az aktuális fordulót hegyes szögben elhagyva - kell kisorolni.

   
Partnereink


AeroPS


Besenyei Péter


Magyar Pilóta Akadémia


Őcsényi Repülőklub LHOY


FKSE - Szekszárd